Топ полицаи ортаци с новия наркобос Любчо Боксьора

Изтезания с ток и „гласене“ с дрога, са част от методите на работа на продажните ченгета на заплата в мафията

https://crimes.bg/index.php/vodeshha-tema/top-policai-ortaci-s-noviya-narkobos-lyubcho-boksyora-3/143145 Crimes.bg
Топ полицаи ортаци с новия наркобос Любчо Боксьора

Изтезания с ток и „гласене“ с дрога, са част от методите на работа на продажните ченгета на заплата в мафията

Запознати издават, че под повърхността в Столична дирекция на вътрешните работи (СДВР) се вихри истинска наркомрежа, където ударна бригада продажни ченгета заработват допълнителна месечна заплата в размер на 5 бона от наркобоса Любомир Стоянов – Боксьора. За това свидетелстват и служители от „Вътрешна сигурност“, разследващи случая.

 

Агентите проверяват информация, че в основата на цялата престъпна пирамида е Петър Стоименов, доскоро началник на сектор „Наркотици” към СДВР. Въпреки че вече е преместен като оперативен работник в „Гранична полиция”, според оперативни данни продължава да държи своя група продажни ченгета в Столичната дирекция, които реално работят за наркомафията. На мушката в разследването е попаднал 56-годишният старши комисар Борислав Борисов, който бе зам.-директор на СДВР, а от май 2024-та е зам.-шеф на „Гранична полиция". Това бил човекът на Петър Стоименов, който го пазил от неприятности.

Любомир Стоянов е сред най-силните в наркобизнеса заради чадъра в столичната дирекция на МВР

Имало и тайно направени снимки, на които се вижда как Петър Стоименов поддържа опасно близки връзки с наркобоса Любомир Стоянов – Боксьора, който раздава пари на униформените от бандата на зам.-шефа на „Гранична полиция”. Топ ченгето е засичан да се качва в оранжевото ауди Q8 на Боксьора с регистрационен номер СВ 77 88 ТС.

Петър Стоименов да бъде разследван от "Вътрешна сигурност" за връзки с наркобосове, настояват полицаи от СДВР

Въпреки това обаче криминалната схема върви, в по-тесен кръг самият Петър Стоименов се хвалел, че имал непробиваем чадър и се чувствал недосегаем за разследвания. Говори се за месечна сума от 5000 лева, срещу които полицаите от СДВР от бандата на Петър Стоименов разчиствали терена само за дилърите на Любомир Стоянов. Сред полицаите в Столичната дирекция се разказва за случаи, когато пристигат оперативни данни за наркоразпространение, които се споделят с Петър Стоименов като шеф на отдел „Наркотици”. Ако става дума за дилъри на Любомир Стоянов, бандитите биват предупреждавани и така реално проверката се осуетява, разкрива запознат.

Любопитен момент е, че баща на наркобоса е Любчо Стоянов отново с прякора Боксьора, един от най-близките хора до страховития бос на ВИС Васил Илиев.

 

В подземния свят се разказва и интересна случка с Боксьора и президента Петър Стоянов, която осветли преди години писателят на мафията Атанас Панайотов. В началото на т.нар. демокрация митичният Юри Галев и Любчо Боксьора отиват в кантората на Петър Стоянов в Пловдив, който тогава е обикновен бракоразводен адвокат, за да вземат 10 000 долара. Пачките трябвало да им бъдат предадени от бъдещия президент, за да отиде Юри Галев с неговата бригада и с чукове и щанги да изгонят самонастанили се цигани в общежитията на спортен тим под тепетата. Галев вече бил получил аванс 510 000, а когато отишли да вземат втория транш, Петър Стоянов скочил през терасата на първия етаж и избягал. Доларите му били дадени от президента на спортния клуб да изгони нахалните роми, но бъдещият президент ги похарчил и като видял мутрите, хукнал да се спасява.

 

Знае се, че Любчо Стоянов е единственият човек, успял да нокаутира Красимир Маринов – Големия Маргин, защото с 20 човека охрана закачал жена му. После обаче гардовете на Маргина го пребили.

 

„Любчо Боксьора е мутрата, която пръв влиза и превзема „Илиянци“, а не Мето Илиенски. За него казват, че ни се води, ни се кара. И въпреки че Васко Илиев много го обичаше, той също като Юри Галев не искаше да бъде с никого, затова остана извън ВИС и извън СИК”, пише Атанас Панайотов.

 

Като „достоен наследник" синът на Любчо Боксьора, който днес носи името и прякора му, е основният спонсор на полицая Петър Стоименов и подчинените му ченгета, категоричен е източникът под пагон. Смята се, че Любомир Стоянов влязъл в орбитата на Петър Стоименов като „ухо”, но връзката им прераснала във финансова и вече са доста близки.

 

Източникът под пагон твърди още, че Любомир Стоянов – Боксьора държи доста ченгета в СДРВ, Трето РПУ и ГДБОП, защото плаща навсякъде. Според информацията за връзки с наркомафията се проверят десетина столични полицаи, сред които Кирил С., Дочко Д., Иван Д., Йордан Д., Пламен Б., Красимир Г. и Иван Г. Сред тях се откроява името на Дочко Д., който въпреки че е пенсионер, продължава да бъде държан на работа, за да не изпусне кокала, за което съществуват оперативни данни.

 

Пак според информация от кухнята на СДВР Боксьора е бивш ортак на люлинския разбойник Веселин Ермалаев – Весо Телото, но вече е самостоятелен играч, при това един от най-силните в София. Дилърите му предлагат основно кокаин, амфетамини, кристали и марихуана. Сред най-близките му лейтенанти е Недялко Мечката, който има зад гърба си арести за наркоразпространение и палежи. На него се приписва опожаряването на баснословно скъп мерцедес, застрахован в ЗАД „Асет Иншурънс", зад което наднича Младен Михалев – Маджо.

 

Обикновено Любо Боксьора, който официално е собственик на зала за фитнес, е доста внимателен, редуцирал е контактите си до минимум, докато се спотайва в родния Кюстендил, откъдето управлява сериозна мрежа от дилъри. Бизнесът върви повече от успешно заради протекцията, която ченгетата от СДВР от обръча на Петър Стоименов оказват на дилърите на Боксьора. „Ако проверите, ще установите един странен факт – наркоотделът на СДВР има завиден брой реализации, както тук наричан успешните акции срещу наркомафията. Уловката е, че всичките са срещу конкуренти на Любо Боксьора, при това доста често се задържат хора, които нямат нищо общо с дрогата. В дирекцията не е тайна, че при разпити хора са измъчвани дори с ток, а в такива случаи признаваш всичко, дори че си посегнал на папата. Измъчваните лесно лъжесвидетелстват", обясни абсурдната ситуация информаторът.

 

Прилагат се и други незаконни практики – при акция например ченгетата взимат ключовете от дома на конкретен задържан, влизат вътре без поемни лица, оставят каквото трябва, после при официалното проникване откриват наркотици. „Всички колеги сме бесни от този метод на работа, това ни прави по-големи бандити от бандитите”, вдига рамене униформеният източник.

Източник: Уикенд, crimesbg.com

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.