Телефонни измамници подлудиха Долни Лом, прозвъниха цялото село за три дни

https://crimes.bg/index.php/vodeshha-tema/telefonni-izmamnici-podludiha-dolni-lom-prozvaniha-cyaloto-selo-za-tri-dni/36250 Crimes.bg
Телефонни измамници подлудиха Долни Лом, прозвъниха цялото село за три дни

В три последователни нощи са получени телефонни обаждания с опити за измама на жителите на село Долни Лом. Това каза за Радио “Фокус”- Видин Михаил Михайлов, кмет на селото. По думите му обаждания са получили почти всички жители на селото, разполагащи със стационарен телефон.„Разговорът протича в рамките на няколко минути в късните часове. Обикновено измамниците се представят за член от семейството на възрастния човек. Най-често казват, че са внуци. Обясняват, че е претъпял катастрофа или е получил внезапно тежко заболяване и се нуждае от определена сума пари. Определят се срещи. Сумите, които се искат, са различни, но са между 800 и 3000 лева”, обясни кметът на Долни Лом.По думите му жителите на селото са предварително подготвени, като на населението е обяснено какво да очакват от телефонни разговори. Според кмета на Долни Лом патрулиращата полиция също има готовност за действие. „Въпреки всичко, което им обясняваме - че това са измами, има хора, които вярват на обажданията. Предотвратихме опит на възрастна жена, която беше подготвила спестяванията си”, каза още Михаил Михайлов. Досега няма измамени хора с пари от селото. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.