„Свидетели на Йехова“ зарибяват още като ученичка Мария Габриел

Религиозната секта й помага да направи европейска кариера

https://crimes.bg/index.php/vodeshha-tema/svideteli-na-yehova-zaribyavat-oshte-kato-uchenichka-mariya-gabriel-3/129960 Crimes.bg
„Свидетели на Йехова“ зарибяват още като ученичка Мария Габриел

Религиозната секта й помага да направи европейска кариера

Популярната църква „Свидетелите на Йехова“, определяна от мнозина като секта, е привлякла Мария Габриел още в ученическите й години.   

 

В средата на 90-те години родената в Хаджидимово Мария Неделчева е ученичка в гимназията „Д-р Петър Берон" в Кюстендил. По това време в града вече има силно влияние на йеховистите. Мрежите на сектата са хвърлени първо сред интелигенцията и бизнес средите в града, а по-късно и в многолюдния цигански квартал.

Йеховистите, според запознати, особено активни в Кюстендил и досега.

 

Запознати с битието на ученичката. Мария Неделчева си припомнят, че тя в имала тесни контакти със „Свидетелите на Йехова“. Не е толкова чудно едно дете да бъде привлечено от техните обиграни проповедници. Тя обаче но е била сред фанатизираните последователи. Запознати разкриват, че по-скоро от религиозното общество са видели в нея нужните качества я са дали тласък на образованието и кариерата й след това. Още повече, че семейството й тогава са били отрудени и много бедни хора.

 

Неделчева завършва: „Български и френски език“ в Пловдивския университет, което е бакалавърска програма за подготовка на учители. Според запознати за обучението й, освен йеховистите, помогнал и бизнесменът Синан Максуд от гърменското село Дъбница. Той се занимава и с продажба и с ремонт на касови апарати. Мария Неделчева работила известно време като негова секретарка.

 

От 2004 до 2008 г. както е отбелязано в официалната й биография, тя е помощник научен, изследовател в Института по политически науки в Бордо, Франция. Самата Габриел като кандидат за евродепутат от ГЕРБ твърдеше: „По образование съм доктор на политическите науки на момента работя като научен изследовател Института по политически науки – Бордо, Франция и Института по европейски науки в Брюксел“. После в официалната биография на Габриел на сайта на ЕК беше отбелязано, че тя има сертификат по политически науки от Института по политически науки в Бордо (2001 - 2002). както и магистърска степен по специалност „Сравнителна политика и международни отношения” в Академия по политически науки, Бордо (2002 – 2003).

 

От сайта Bird.bg., както е известно направиха следване за образованието й и получиха категоричен отговор от френското висше учебно заведение.

„Тя има следдипломна квалификация по политически науки от Университета в Бордо, но не и магистърска степен от Института по политически науки.

Тя няма докторска степен по политически науки от нашия университет или от нашия Институт за политически науки в Бордо“. Казано накратко, няма не само докторска, но и магистърска степен.

 

Мария Габриел става евродепутат през 2009 г., а през 2017 г. – еврокомисар. Тя е напът да стане и първата жена премиер в редовно правителство.

Източник: Уикенд, crimesbg.com 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.