Скандал! Краде ли Слави Транспорта от сметките ни за вода? “Софийска вода” му наливала по 24 млн. лв. на година

Дружеството му “ДЛВ” ЕООД подписало апетитен договор да почистване на шлаки и утайки, той си слагал в джоба по 1,7 млн. лв. месечно

https://crimes.bg/index.php/vodeshha-tema/skandal-krade-li-slavi-transporta-ot-smetkite-ni-za-voda-sofiyska-voda-mu-nalivala-po-24-mln-lv-na-godina-3/133025 Crimes.bg
Скандал! Краде ли Слави Транспорта от сметките ни за вода? “Софийска вода” му наливала по 24 млн. лв. на година

Дружеството му “ДЛВ” ЕООД подписало апетитен договор да почистване на шлаки и утайки, той си слагал в джоба по 1,7 млн. лв. месечно

Известният най-вече с кокаиновите си запои и секс оргии “добре облечен бизнесмен” Станислав Добрев Любомиров, познат в ъндърграунда като Слави Транспорта, е на път да взриви нова бомба в и без друго затъналата в скандали столична община.

 

Сигнал до кмета Васил Терзиев и до общинските съветници, с който редакцията ни разполага твърди, че дружеството “ДЛВ" ЕООД, ЕИК 113553048, чийто едноличен собственик на капитала е лицето Станислав Любомиров, има договор с притежателя на “Софийска вода” - френския консорциум “Веолия” за почистване на шлаки и извършване на строително-монтажни работи, на стойност 2 млн. лв. месечно или 24 млн. лв. на годишна база. Те му се дават за да се почистват терените от храсти и растителност, да се извършват ръчни и механични изкопи на утайката, мазачески и довършителни работи, както и полагане на каменни фракции за дренаж. Авторите на писмото до столичния кмет обаче са предоставили доказателства, че извършваните от фирмата на Слави Транспорта дейности далеч не струват по 2 млн. месечно. Реалната им цена, съдейки от снимки на извършените мероприятия и остойностявания на аналогични поръчки в други общини сочи, че на месец Транспорта харчи не повече от 200-300 хил. лв., а остатъка от 1,7 млн. лв. си го слага в джоба. На годишна база злоупотребата с парите на софиянци излизала на приблизително 20,4 млн. лв., пресмятат подателите на сигнала. Тези пари се крадат от сметките за вода, които всеки софиянец плаща, а качеството на питейната течност се влошава с всяка изминала година, коментираха експерти.

 

По техни думи, Слави Транспорта бил само върхът на айсберга, а истинските вдъхновители на корупционната схема са близки до него лица с дебели връзки в Столична община, в т.ч и бивш председател на СОС, който е сочен за “духовен баща” на потъналия в дрога и разврат млад бизнесмен.

 

Логично, “чистата печалба” от премахването на шлаките по трасето на “Софийска вода” не отивала изцяло в джоба на бившия любовник на чалгаджийката Емануела. Парите се разпределяли между хора от СОС, общински чиновници и други висши политици, а малка част от средствата се връщали и към шефовете на “Софийска вода” и “Веолия”, допълниха запознати.

 

За дружеството “ДЛВ”, през което се крадат парите от сметките за вода на софиянци, в публичното пространство не се знае много, но хора от бранша твърдят, че Слави Транспорта, които е и собственик на кокетния жилищен комплекс “Делта Хил”, (където съсед му е Слави Трифонов, куп мутри и политици), е сключил множество аналогични договори, благодарение на уж “случайните си комшии в Делта Хил“.

 

Източниците ни допълниха, че в момента службите разследват куп други договори които са му и били възложени от АПИ и от държавното дружество “Автомагистрали”.

 

Последната публична изцепка на Слави Транспорта датира от м. януари т.г., когато гавазите, които го охраняват, се сбиха в притежавания от него “Делта Хил” и вдигнаха на крак съседите посред нощ. Друга версия за търкала сочи, че всъщност мелето предизвикали бодигардовете на бившата му жена Цвети, която била дошла да уреди имотни казуси с доскорошния си съпруг. Пиян и друсан на куче, Транспорта започнал да я псува и да й посяга и логично охранителите на мадамата скочили да я защитят.

Източник: crimesbg.com

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.