Скандал! Чужда спецслужба заковава Джейхан Ибрямов като ръководител на ОПГ за пране на пари заедно с Калоян Георгиев от Занзибар и фармацевтичния бос Амир Ал Хусаини

Доклад на ДАНС ги изобличава за незаконен износ на лекарство и пране на пари чрез строителство в екзотичната държава

https://crimes.bg/index.php/vodeshha-tema/skandal-chuzhda-specsluzhba-zakovava-dzheyhan-ibryamov-kato-rakovoditel-na-opg-za-prane-na-pari-zaedno-s-kaloyan-georgiev-ot-zanzibar-i-farmacevtichniya-bos-amir-al-husaini-3/143223 Crimes.bg
Скандал! Чужда спецслужба заковава Джейхан Ибрямов като ръководител на ОПГ за пране на пари заедно с Калоян Георгиев от Занзибар и фармацевтичния бос Амир Ал Хусаини

Доклад на ДАНС ги изобличава за незаконен износ на лекарство и пране на пари чрез строителство в екзотичната държава

Международна служба за борба с измамите е по петите на Организирана престъпна група, занимаваща се с пране пари, чийто организатор е мъжката секретарка на Ахмед Доган - Джейхан Ибрямов, довериха наши източници по високите етажи на разследването.

 

Припомняме, че през м. август т.г., при поредната разбита престъпна група на територията на страната за източване на ДДС се оказа, че деен участник в престъпленията им е Джейхан Ибрямов, които ги е покровителствал и за отплата ползва джип Renge Rover и апартамент, които се водят собственост на една от фирмите които са били включени в престъпната схема.

 

Но както е казал народът, всяка крушка си има опашка.

Оказва се, че Ибрямов е разследван и от чужда служба за пране на пари извън територията на България, и че е отдавна в схемите за укриване на ДДС, където лъсва свързаността му с добре познати на прокуратурата герои у нас.

 

Ето за какво става въпрос. В разследването, по което службите работят, Джейхан Ибрямов е засечен като организатор на ОПГ, а парите се изпирали през строителство в Занзибар чрез българина Калоян Георгиев. Другите участници са Мирослав Тодоров - лицето, изтеглило на каса 58 млн. лева в брой при последната операция за ДДС от Прокуратурата, както и лекарственият аферист Амир Мохамед Ал Хусаини, който има няколко дела у нас за измами с ДДС от лекарства, а прокуратурата го обвинява, че е ощетил бюджета  между 70-90 млн. лева през сделките с фармацевтичните продукти.

 

Оказва се, че тази група лица работят от години, но благодарение на покровителството от страна на Джейхан, никой от участниците не получава наказание (най-вече Амир Ал Хусаини, които има няколко дела за ДДС измами, а е получил само една условна присъда).

Множество други сигнали и разработки така и не влизат в съдебна фаза, отново благодарение на човека на Доган. Но въпреки чадъра от страна на Ибрямов се оказва, че чужда служба работи и разкрива из основи дейността  на тази престъпна група. Когато арестуват Амир Ал Хусаини за източването на ДДС и схема за реекспорт за лекарства преди няколко години, тои е засечен да работи именно с Мирослав Тодоров и с Калоян Георгиев (когото в момента медиите усилено представят като БГ-бизнесмен, правещ невероятен бизнес в Занзибар чрез строителство).

 

Свързаността им по делото за ДДС с лекарства е покрита от Джейхан и само Амир Ал Хусауни и няколко дребни поставени лица са арестувани по мега скандала с източването на ДДС за 70 млн., където са замесени много болници и аптеки, плюс куп държави и фирми в реекспорта за милиони левове.

 

Но Джейхан и компания пропускат една малка подробност.  Оказва се , че при реекспорта на лекарствата много държави получатели в ЕС също започват да работят по този сигнал и разследванията от чужди служби стартират. През това време групата която има много сериозна организация работи на пълни обороти.

 

Амир и Мирослав продължават схемите заедно с Калоян Георгиев, който изведнъж осъмва като невероятен предприемач с мега проекти в Занзибар, възхваляван от телевизии и сайтове срещу солидно заплащане под масата. Групата толкова се е самозабравила , че не обръща внимание на първия сигнал, че скоро приказката ще свърши и ще имат проблеми с правораздаването.

 

През месец септември 2023 г., ДАНС предоставя доклад в Народното събрание, в които има списък с търговци, свързани с аптеки и изнасящи незаконно дефицитни лекарства. В този доклад фирмите, които са изнасяли контрабандно лекарства са 3 - като едната е “Нипон Бел Матрикс” ЕООД, собственост на Калоян Георгиев. Джейхан отново се намесва и скандалът се разминава тихомълком за Калоян като единствената щета е, че фирмата му спира да работи и да прави износ на лекарства.

 

А от цялата история губещи се оказват няколко български банки, които са дали кредити за няколко милиона на фирмата му и не могат да си получат обратно парите. Напук на доклада на ДАНС Калоян , Джейхан , Мирослав, Амир и компания продължават да “действат”, ощетявайки родните и европейски данъкоплатци.

 

Калоян е “изпран“ и продължава да бъде представян като топ строител и колонизатор в африканската държава, където продава мечти под формата на луксозни къщи най-вероятно с парите от ДДС измами и реекспорт на забранени лекарства.

 

Въпреки това бърз преглед на бизнес историята му показва, че той е ни повече, ни по-малко участник в престъпната група. Единствената му фирма, доказала някакви обороти и печалби, е дружеството, което ДАНС обявява в доклада си - “Нипон Бел Матрикс” ЕООД.

Това се потвърждава и от първите интервюта, където той казва, че имал фирми по цял свят и бил много успешен в бизнеса с лекарствата и във фармацията като цяло. Справките на родното ФБР пък обясняват къде се корени небивалият му “успех”.

 

В следващите си медийни изяви той удобно забравя за “медицинското” си хоби и вече се представя само като предприемач. За сметка на това Джейхан и компания  продължават да си живеят в техният си свят и да бъдат недосегаеми за правосъдието, коментира източникът ни от спецслужбите.

 

Но както казват в една поговорка: всяко начало си има край. Родната прокуратура се събуди и удари по Ибрямов, част от неговите схеми са разкрити, а Мирослав Тодоров и останалите от групата са в ареста по ДДС измамата със земеделците. Да се надяваме скоро, че и чуждата служба, която работи по човека на Доган в комплект с Калоян от Занзибар и Амир, ще последва тукашната прокуратура  и ще приключи разследването по тази международна схема за пране на пари с арести.

 

В информацията която получихме в редакцията ни уведомяват, че чуждите служби съвсем скоро щели да поискат съдействие от тукашните им колеги  за да се изясни как и с какви пари Калоян строи с размах в Занзибар и най-вече защо не му е потърсена отговорност за износа на забранени лекарства от България за Европа.

 

Другият притеснителен момент в сигнала е, че има данни от международните ни партньори, че финансовите измами и прането на пари от страна на Мирослав Тодоров не са единствената му криминална дейност. Оказва се, че той е замесен в трафик на псевдоефедрин, съставка необходима за синтеза на метамфетамина - "Пико". Парите от тази дейност също се легализирали през строителство в Занзибар. У нас вече имаше случай, когато Мирослав Тодоров бива заловен в момент на такава сделка но “чадърът“ разпънат над престъпната група от Ибрямов за пореден път си свършва работата и наказание за Тодоров няма, а случаят е потулен.

 

Да се надяваме, че след като българската прокуратура започна  реализация  и част от групата на Джейхан е в ареста, ще последват и арести и за останалите й членове, и ще бъде спряна престъпната им дейност която продължава с години, коментираха запознати с аферата.

 

“Що се отнася до мъжката секретарка на Ахмед Доган, очакваме от Лаура Кьовеши и европрокуратурата да го арестуват и той да бъде първият задържан политик, замесен в корупция, за да се спре тази безнаказаност на дерибеите. Дай Боже скоро прокурор Кьовеши да развърти метлата точно както стори в Румъния, след арестите и делата срещу тамошните министри и депутати”, изразиха Надежда информаторите ни.

Източник: crimesbg.com

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.