Росен Желязков има гръцки зет

Янис, който е женен за малката му дъщеря – Елица, върти таверна в центъра на София

https://crimes.bg/index.php/vodeshha-tema/rosen-zhelyazkov-ima-gracki-zet-3/167530 Crimes.bg
Росен Желязков има гръцки зет

Янис, който е женен за малката му дъщеря – Елица, върти таверна в центъра на София

 

Премиерът Росен Желязков има гръцки зет! Малката дъщеря на министър-председателя – Елица, е щастливо омъжена от няколко години за младия и амбициозен грък Янис Кулурис. Корените на премиерския зет са от популярния остров Корфу.

Елинът по никакъв начин не се възползва от обстоятелството, че тъстът му е една от най-важните фигури в държавата, а умело управлява свой собствен ресторант в центъра на София. Това е семейна традиция в рода му, фамилията е притежавала ресторант на о. Корфу. Естествено, в заведението на Янис у нас се сервира единствено и само гръцка храна! Кръчмата се казва „Папус Ципурадико“ и се намира на ул. „Уилям Гладстоун“ 28 в столицата. Заведението работи доста добре и без резервация е трудно да си намериш маса, въпреки че не е от евтините.

Съпругата на предприемача – премиерската щерка Елица, не се меси в делата му, но често посещава ресторанта за обяд и вечеря. Допреди да стане премиер, редовен гост в заведението бил и Росен Желязков, но откакто е министър-председател, се е отбил само два пъти.

Янис открива ресторанта си в София на 30 април 2022 г. и той сравнително бързо успява да се наложи заради вкусната си храна. Цените не са високи, но не са и ниски – популярното дзадзики например е 13 лева, гръцката салата – 20.90, калмарите – 33.90, а пържените кюфтенца са 15.90 лв.

Ето какво пише в представянето на ресторанта:

„В годината на залези и въздигане на империи на едно тихо и спокойно място в южната част на о. Корфу мъж, познат с прякора Рувелас, отваря първата таверна. Славата се разнася из острова като песента на червеношийката. Талантът и гостоприемството събират близки и далечни да опитат деликатесите, домашното ципуро и вино на Ревулас, по рецепти, пазени и предавани от баща на син. 100 години по-късно, далече от дома, но близко до сърцето, правнукът на Рувеланс възражда традицията на домашните гръцки ястия и напитки. Това място ще се знае като „Папус Ципурадико“ - там, където храната и ципурото ни напомнят за уюта и вкуса на дома“.

Източник: Уикенд

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.