Прокуратурата разследва Станимир Флоров за подкуп в големи размери

https://crimes.bg/index.php/vodeshha-tema/prokuraturata-razsledva-stanimir-florov-za-podkup-v-golemi-razmeri/34892 Crimes.bg
Прокуратурата разследва Станимир Флоров за подкуп в големи размери

Софийска градска прокуратура съобщи, че е завела дело за подкуп в особено големи размери от шефа на ГДБОП – Станимир Флоров във връзка със сканираните документи, които й бяха изпратени анонимно.На 17.04.2013 година беше разпоредено разследване по случая с класифицираните документи за оперативни разработки срещу Флоров, за които беше потвърдено че са автентични.Според проверката материалите са сходни с тези в разработките. Прокуратурата е преценила, че налице са достатъчно факти, за да бъде повдигнато обвинение срещу Флоров за получаване на подкуп в особено големи размери.Обвинението е направено по член 302а от Наказателния кодекс с постановление от 19 април 2013 година. Следователи от Софийска градска прокуратура ще се заемат със събирането на доказателства за възможно извършено от Станимир Флоров престъпление по член 357 от Наказателния кодекс, т.е. издаване на класифицирана информация.Днес за образуваното досъдебно производство е уведомен министърът на вътрешните работи. Градският прокурор на София – Николай Кокинов е направил предложение за предприемане на мерки по закона за МВР спрямо Флоров.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.