Продължава събарянето на незаконни ромски къщи в Стара Загора

https://crimes.bg/index.php/vodeshha-tema/prodalzhava-sabaryaneto-na-nezakonni-romski-kashti-v-stara-zagora/33634 Crimes.bg
Продължава събарянето на незаконни ромски къщи в Стара Загора

Продължава събарянето на незаконни ромски къщи в квартал "Лозенец" на Стара Загора.През изминалата нощромите са спали сред руините на разрушените си домовепод открито небе, разказаха самите те пред Нова ТВ.В понеделник там се стигна до безредици, при които имаше сблъсъци и арести, както и ранени полицаи.Разчистването продължава, защото къщите превземат парк "Аязмото". 33 от общо 55 незаконни постройки бяха съборени в понеделник. От общинското ръководство признаха, че планът е преизпълнен и очакват събарянето да приключи най-късно в сряда.Кметът на Стара Загора увери, че са проведени разговори с ромите и са импредставени възможности как да построят нови вече законни вече жилища."Няма как да останат на това място, те го разбраха и пожелаха да тръгнат по законовата процедура и сега предстои общината да ги упъти как", заяви кметът Живко Тодоров пред БНТ.Той уточни, че ще има терени за социално слаби."За сега няма подадени молби за ползване на общински жилища", допълни той.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.