Перничанки вече могат да си носят спокойно златото. Закопчаха двама опасни бандити

https://crimes.bg/index.php/vodeshha-tema/pernichanki-veche-mogat-da-si-nosyat-spokoyno-zlatoto-zakopchaha-dvama-opasni-banditi/36255 Crimes.bg
Перничанки вече могат да си носят спокойно златото. Закопчаха двама опасни бандити

Двама радомирци са задържани за поредица от грабежи, съобщи регионалният говорител на МВР Венцислав Алексов. От средата на юни до 26 август в централната градска част на Перник били извършени шест грабежа на жени. Почеркът бил почти един и същ. Неизвестен настигали жертвите си и чрез използване на сила и заплаха им отнемал златни верижки. Това се случвало както в светлата част на деня, така и по тъмно. След множество оперативно-издирвателни и процесуално-следствени мероприятия бил задържани двама радомирци - 16-годишно момче и 31-годишният К.Г., които са уличени в извършените престъпления. Разследващите установили, че непълнолетният е автор на четири от грабежите и един е в съучастие с 31-годишния мъж. Шестото посегателство е дело само на К.Г., който е криминално проявен. Познат е на полицията с множество кражби, притежаване и употреба на наркотични вещества. Двамата са задържани за срок до 24 ч. Работата по започнатите досъдебни производства продължава под надзора на Районна прокуратура - Перник.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.