Навръх Нова година Живко Коцев потулил брутален побой над снахата на Паскал

Габриела Йосифова се озовала в „Пирогов“, оттеглила под натиск показанията си, че е бита от сина на контрабандиста

https://crimes.bg/index.php/vodeshha-tema/navrah-nova-godina-zhivko-kocev-potulil-brutalen-poboy-nad-snahata-na-paskal-3/131555 Crimes.bg
Навръх Нова година Живко Коцев потулил брутален побой над снахата на Паскал

Габриела Йосифова се озовала в „Пирогов“, оттеглила под натиск показанията си, че е бита от сина на контрабандиста

Живко Коцев, който бе освободен от длъжност с указ на държавния глава Румен Радев като главен секретар на МВР е потулил брутален побой над младо момиче навръх Нова година. Припомняме, че Коцев лъсна и като един от покровителите на контрабандния бос Никола Николов – Паскал, дясната му ръка Марин Димитров и неговия син Стефан.

Това става ясно от разкритията, направени от високопоставен източник от ДАНС, участвал в разплитането на корупционната афера с участието на висшия полицай и арестуваната шефка на Агенция „Митници“ Мария Банкова.

 

В късния следобед на 31 декември 2022 г. в „Пирогов“ с множество контузни рани постъпва 24-годишната Габриела Йосифова. Пред дежурните полицаи в болницата тъмнокосата красавица разказва, че е жертва на домашно насилие – нейният годеник Николай, син на контрабандиста Паскал, й нанесъл жесток побой, тъй като се усъмнил в нейната почтеност.

29-годишният Никола бичувал годеницата си с кожен колан, оставяйки белези по гърба, ръцете и краката й, след което я налагал с ритници и с юмруци. Габриела е приета в „Пирогов“, а лекарите й издават медицинско свидетелство за претърпяна лека телесна повреда.

 

Случаят с бруталния побой над Габриела, нанесен й от Малкия Паскал, обаче не е придвижен до районната прокуратура след намесата на главния секретар на МВР Живко Коцев. Той получава телефонно обаждане от Стефан Димитров за възникналата семейна драма, ескалирала в насилие в дома на Паскал, с молба историята да бъде потулена.

 

Малкия Паскал

В последните часове на 2022 г. Габриела е посетена в „Пирогов“ от двама полицаи, изпратени от Живко Коцев, който преди това изземват от регистратурата на болницата дадените по-рано обяснения от младата дама за претърпения побой. След продължителна беседа с полицаите, снахата на Паскал е притисната да оттегли жалбата за нанесен й побой.

 

В първите дни след Нова година Габриела разтуря годежа си с Никола Николов – Малкия Паскал, и напуска дома му.

 

Габриела Йосифова

Въпреки огромния обем от събрани доказателства, че вече бившият главен секретар на МВР Живко Коцев е покровителствал контрабандните канали за цигари на Никола Николов – Паскал, съвместно с арестуваната и отстранена от длъжност шефка на Агенция „Митници“ Петя Банкова, до този момент Коцев все още не е с повдигнато обвинение, а е приел ролята на защитен свидетел със скрита самоличност.

Според запознат при обиск в дома на Живко Коцев, извършен от агенти на ДАНС на 3 април, е открита значителна сума пари – около 150 000 евро.

 

Живко Коцев в компанията на баща и син Димитрови от групата на Паскал 

Находката обаче не е била описана, след като Коцев се е съгласил да свидетелства срещу контрабандната мрежа за износ на цигари. Главният секретар на МВР е бил откаран в прокуратурата, за да преговаря за статута си на свидетел лично с изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов. Пред него Живко Коцев обяснил, че се внедрил в групата на Паскал не за да прибира рушвети, а за да разследва лично и отблизо контрабандата на цигари и контактите на контрабандистите с високопоставени държавни служители.

 

Срещата в кабинета на Сарафов с Живко Коцев стана причина премиерът в оставка Николай Денков да изпрати сигнал до прокуратурата и правосъдния министър в оставка Атанас Славов, че главният секретар на МВР е бил притискан в разрез със закона да подаде оставка. Коцев действително подаде оставка на 3 април, но ден по-късно я оттегли на извънредна пресконференция, съвместно с Денков разказа, че няма да оваканти поста си, за да не остави МВР в ръцете на омразния му вътрешен министър Калин Стоянов. Дни по-късно и само няколко часа след встъпването си в длъжност служебното правителство на Димитър Главчев предложи на президента да издаде указ за уволнението на главния секретар на МВР Живко Коцев. Румен Радев подписа указа за уволнението на Коцев на 9 април. Междувременно Коцев направил хипертонична криза, а след това го сполетели силни коремни болки. В момента той е в болница, но няма опасност за живота му.

Източник: Уикенд, crimesbg.com

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.