Ето кои са скритите симптоми на страшния сепсис!

https://crimes.bg/index.php/vodeshha-tema/eto-koi-sa-skritite-simptomi-na-strashniya-sepsis/39457 Crimes.bg
Ето кои са скритите симптоми на страшния сепсис!

Тези са скритите признаци на ужасяващия сепсис!

Сепсисът или отравянето на кръвта е сред най-ужасяващите и смъртоносни заболявания, които обаче се откриват много трудно. Затова ви запознаваме със скритите симптоми, които може да сочат за този риск.

Неочакваното повишаване на телесната температура и треската са един от знаците. Ако температурата не спада няколко дни, трябва да се обърнете към лекар.

Но по-опасна дори е ниската температура, защото този вид отравяне на кръвта е по-трудно за лечение.

Пулсът, който е забързан до над 90 или дори 100 удара в минута не е за пренебрегване. Понякога така тялото опитва да ускори притока на кръв, за да пребори инфекцията. 

Ниското кръвно налягане е друг признак, при който горната граница под 100 показва, че съдовете се дехидратират и има опасност от септичен шок.

Пребледняване на кожата и задух са другите симптоми, които ясно могат да бъдат разчетени. Това се дължи на започналото възпаление на белите дробове, налагащо учестено дишане.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.