Експеримент с чучело показа, че Стефка от Йоаким Груево е убита

https://crimes.bg/index.php/vodeshha-tema/eksperiment-s-chuchelo-pokaza-che-stefka-ot-yoakim-gruevo-e-ubita/35693 Crimes.bg
Експеримент с чучело показа, че Стефка от Йоаким Груево е убита

Близките на убитата Стефка Маджарова искат доживотен затвор за убиеца. Роднини и приятели на момичето от Йоаким Груево са организирали петиция срещу младият мъж, удавил абитуриентката, като настояват той да получи доживотна присъда без право на замяна.Приятелите на Стефка са направили страницата в социалната мрежа Фейсбук - "В памет на Стефка Маджарова", с призив до всички да подкрепят петицията им за справедлива присъда.Трупът на 19-годишното момиче бе изваден от водоем в Йоаким Груево на 13 юни. Заподозрян за умишленото удавяне на момичето е 22-годишният Владимир Костадинов от Ивайловград, бивш неин приятел. Според разследващи мотив за убийството е ревност.Окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов потвърждава, че са събрани достатъчно доказателства срещу Костадинов за убийството.  Има данни, че момичето е пребито, при което е изпаднало в несвяст. Тогава Владимир я помислил за мъртва и полужива я е изхвърлил във водата.  По ръцете ну имало следи от одраскване.Младият мъж обаче отрича да е посягал на Стефка. Според неговата версия те са се "закачали", когато тя се е подхлъзнала и е паднала във водоема.За да се направят всички нужни експертизи разследващите задържаха трупа на момичето близо три месеца в хладилна камера в Съдебна медицина. Освен аутопсия е направен и експеримент с чучело.  В канала е било пусната кукла с килограмите на Стефка. Целта на метода е да се намерят отговори за нараняванията по тялото, които не са само от преобръщането във водата. Експериментът е направен по всички правила, а в него са участвали петима експерти, полицаи и прокурори.Очаква се утре трупът на момичето да бъде освободено от моргата. Бащата на убитата разказва, че погребението ще бъде на гробищата в квартал "Прослав".  Тяло ше бъде положено в бял ковчег, облечено с абитуриентската рокля. Мъжът най-сетне ще погребе дъщеря си, за да получи Стефка покой.Според Маджаров досега поне 2000 души са дали своята подкрепа в петицията срещу убиеца на дъщеря му. Мъжът е категоричен, че няма да се откаже от искането за справедливост.Покрусеният мъж си спомня, че дъщеря му искала да учи в аграрния университет. Той самият е зеленчукопроизводител и обработва земя край Пловдив. Соченият за убиец - Владимир работил на полето при него.Ден след убийството, на 13 юни към 6 ч. сутринта, Владо се явил на работа и се държал странно. Колата била със спукано стъкло, калникът ѝ бил повреден. Младият мъж бил с яке и треперел, въпреки че било топло.След ареста Владимир отрича да е виновен.  Твърди, че двамата отишли на любимото си място край водоема. Там Стефка изведнъж е загубила равновесие и е паднала сама.Показателно е обаче негово съобщение във "Фейсбук" за Коледа, което гласи, че за някого "празниците може да са последни".

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.