Богатият ректор на УНСС си показа мезонета в Слънчев бряг, във ВУЗ-а мизерстват без заплати (СНИМКИ)

https://crimes.bg/index.php/vodeshha-tema/bogatiyat-rektor-na-unss-si-pokaza-mezoneta-v-slanchev-bryag-vav-vuz-a-mizerstvat-bez-zaplati-snimki-3/139892 Crimes.bg
Богатият ректор на УНСС си показа мезонета в Слънчев бряг, във ВУЗ-а мизерстват без заплати (СНИМКИ)

Скандалите в УНСС не спират дори през отпускарския сезон, алармира очевидец. Откакто проф. Димитър Димитров – онзи с обвиненията в плагиатство, половин милион годишна заплата и съмнения, че е поръчал побоя над доцента, уличил го в преписване – беше избран за ректор преди почти пет години, за скандалите в икономическия университет няма ваканция.

В повечето случаи самия Димитров ги забърква и подклажда в стремежа си да се изживява като някаква смесица между Пенчо Кубадински и IShowSpeed – той да коли и беси по неговите собствени закони, нонстоп да е в центъра на вниманието и академичния състав на университета да пее химни в негова възхвала.

Напоследък например скандалният ректор занимава фейсбук аудиторията си с публикации от Слънчев бряг. Лято е, отпуски, всички го правят. Не всички обаче се постват от собствения си морски мезонет като баровеца Димитров – информация, разпространила се светкавично из УНСС.

Гледка от морския апартамент на ректора-богаташ Димитър Димитров

Във вуза са възмутени, че докато ректорът се шири в скъпоструващата си придобивка и се прави на инфлуенсър в социалните мрежи, служители на Издателския комплекс на УНСС не получават заплати, и то не от вчера.

 

Служителите на комплекса са оставени на самотек „да се разбере кой ще издържи най-много” и „кой оцелее”. Кой знае защо обаче те предпочитат да се оплакват в социалните мрежи и да фотосинтезират, вместо да си потърсят правата.

Това направиха преди десет години 140 шивачки от „Интендантско обслужване”, които с протести и блокиране два пъти на подбалканския път край Калофер изхвърлиха Димитров и още няколко негови колеги от управлението на дружеството.

Изглежда, че шивачките имат повече „топки“ да се изправят срещу безобразията от академичните хора, при които блюдолизството е начин на живот и които даже когато им окачат въжето на врата, бързат да излижат подметките на палача си.

За страничния наблюдател това поведение девалвира стойността на висшето образование, защото показва, че май няма по-прост от учения човек.

Източник: narod.bg

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.