Забрана в австрийско кафене скандализира обществото

https://crimes.bg/index.php/po-sveta/zabrana-v-avstriysko-kafene-skandalizira-obshtestvoto/41731 Crimes.bg
Забрана в австрийско кафене скандализира обществото

 

Светът е пълен с изненади

Собственик на австрийско кафене въведе забрана, с която скандализира обществото.

 

Въпросното кафене в австрийската федерална провинция Залцбург отказва да обслужва хора, които са били ваксинирани срещу коронавируса. За това съобщи местната радиостанция ORF Salzburg, цитирана от newsbg.eu.

Отбелязва се, че такъв „своеобразен път“ е избран от оператора на магазин за здравословни храни, който разполага с малко кафене.

В заведението кафе и сладкиши се сервират само на неваксинирани клиенти.Кметът на населеното място Йозеф Вайкингер призна, че подобно решение не противоречи на законите. Той обаче не пропусна да призове хората да се въздържат от посещение в това кафене.Това не е първият случай, при който на хора, ваксинирани срещу коронавирус, е отказана услуга някъде.

Така например миналата седмица стана известно, че собственик на таксиметрова компания в американския щат Мисури отказва да вози  клиенти с маски. Той отказва услугите си и на хора, които са били ваксинирани.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.