Макгрейди е хранил и любимите животни на кралицата
Дори не сте предполагали подобно нещо за Елизабет Втора.
Случващото се в кралското семейство на Великобритания винаги е вълнувало хората не само във Великобритания, но и по целия свят. Детайлите от кухнята на британското кралско семейство винаги са нагорещявали обстановката.
Сега обаче бившият личен готвач на Елизабет Втора – Дарън Макгрейди оповести доста пикантни подробности за кралицата и покойната принцеса Даяна.
Той разкри нова серия кралски тайни, свързани с кулинарните навици на монарха.
Дарън Макгрейди готви за Нейно величество в продължение на 11 години – от 1982-а до 1993-а. През това време осигурява на Елизабет Втора по четири ястия на ден и дори я е придружавал на две кралски визити до Австралия.
Макгрейди споделя, че кралицата мрази силни вкусове от рода на лук и чесън, но е страстна почитателка на риба с картофи.
Елизабет II е любителка и на сладкото, като обожава всичко шоколадово.
Готвачът изтъква, че Нейно величество не оповестява, ако не й хареса някое блюдо. Вместо това оставя бележка в дневника си, заявявайки, че не желае от дадено ястие да се сервира повече.
Макгрейди хранил също любимите животни на кралицата – конете и коргитата. Той белил морковите на конете и сервирал на кучетата заешко месо със зеле и ориз.
Готвачът разкрива още, че е работил и за покойната принцеса Даяна през последните четири години от живота й. Той дори й приготвил вечерята на фаталната дата през 1997-а.
„Чаках я да се прибере. Когато разбрах новината, бях съкрушен“, припомня си Макгрейди.
Дарън споделя, че принцесата на народа се хранела здравословно. Тя наблягала на риба, пилешко и пълнени зеленчуци. Веднъж готвачът даже държал бебето Хари, докато майка му се наслаждава на овесени ядки в кухнята на Уиндзор.
Макгрейди напуска Бъкингамския дворец след трагичната смърт на Даяна. Днес готви в Далас, Тексас. Той споделя кралските си рецепти онлайн в YouTube.