ЛОШО: Собственикът на отвлечения кораб край Йемен с българи на борда – спонсор на Военноморското училище във Варна

На борда на плавателния съд има двама българи

https://crimes.bg/index.php/po-sveta/losho-sobstvenikat-na-otvlecheniya-korab-kray-yemen-s-balgari-na-borda-sponsor-na-voennomorskoto-uchilishte-vav-varna-3/121534 Crimes.bg
ЛОШО: Собственикът на отвлечения кораб край Йемен с българи на борда – спонсор на Военноморското училище във Варна

На борда на плавателния съд има двама българи

Корабът "Galaxy Leader", който е бе отвлечен край Йемен, принадлежи на британска компания, която е собственост частично на богатия израелски предприемач Ейбрахам (Рами) Унгар.

Стана ясно, че той е също така e и един от спонсорите на Военноморското училище във Варна и през последните 20 години компанията му не спира да подпомага обучението, наемането на работа на студентите от училището и подобряването на учебната база. Именно поради това през 2014 година той получава почетното звание "Доктор хонорис кауза" от учебното учреждение.

Съставът на екипажа на отвлечения кораб "Galaxy Leader", включва граждани от различни националности – българи, украинци, филипинци и мексиканци, но не присъстват израелски граждани. Плавателният съд е тръгнал от пристанище в Турция в посока към Индия. Капитанът на кораба е един от двамата българи на борда.

Системата за автоматична идентификация на кораба "Galaxy Leader" е изключена след отвличането му край Йемен, което се потвърждава и от данните за сателитно проследяване на уебсайта "MarineTraffic".

Източник: narod.bg

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.