Калашнците, използвани при терористичните атаки в Париж, може да са произведени в България

https://crimes.bg/index.php/po-sveta/kalashncite-izpolzvani-pri-teroristichnite-ataki-v-parizh-mozhe-da-sa-proizvedeni-v-balgariya/37361 Crimes.bg
Калашнците, използвани при терористичните атаки в Париж, може да са произведени в България

От 1989 година насам единствено Румъния и България произвеждат модела AKS-74 на „Калашников”




Източник:




2015-01-19 17:30:00


По света


0

Прочетено: 164052

Кратка връзка








Има голяма вероятност Калашнците, които са били използвани при терористичните атаки в Париж, да са дошли от Румъния или България, тъй като само двете страни все още произвеждат използваните при нападенията автомати AKS-74, съобщава изданието Romania-insider.

AKS-74 един от най-разпространените автомати на Балканите и в Близкия изток, продължава изданието, но от 1989 година насам обаче единствено Румъния и България произвеждат модела S-74 на „Калашников”.

Според една от  версиите оръжията, които са използвани при атаките в Париж, са произведени в Румъния, след което са изнесени за Балканите и Изтока.

 

Дори и регистрационните номера да отговарят на тези на румънските производители, произходът на оръжията ще бъде изключително труден за проследяване.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.