Джейн Топан и сексуалните убийства

https://crimes.bg/index.php/po-sveta/dzheyn-topan-i-seksualnite-ubiystva/37475 Crimes.bg
Джейн Топан и сексуалните убийства

Серийните убийци от женски пол са рядко срещано явление, поне ако съпоставим броя им с този на мъжете




Източник:




2015-01-31 12:00:00


По света


0

Прочетено: 209286

Кратка връзка








Дамите убиват предимно заради материална изгода и най-често са емоционално свързани с жертвите си, като по този начин „печелят“ прякора Черните вдовици. За разлика от мъжете жените серийни убийци предпочитат потайни начини за взимане на своите жертви – най-често чрез отравяне (в близо 50% от случаите).

Джейн Топан е уникален по рода си сериен убиец. Израснала с баща с тежки психически отклонения, Джейн от малка скита по сиропиталищата в Бостън. Бедността, невъзможността да се намери стабилно приемно семейство и насилието из приютите допълнително разклащат психиката на тази млада жена и в душата й постепенно израства жесток демон, който ще остави десетки трупове след себе си. Въпреки трудния си живот Джейн успява да се изучи за медицинска сестра и постъпва да работа в болница в родния Бостън. Там тя бързо печели любовта на пациентите и прякора Веселата Джейн. Но зад тази фасада на мила и грижовна медицинска сестра се крие разцъфналият в болната й душа нощен демон, който изпитва сексуално удоволствие от отравянето на пациентите. Любимият номер на Джейн Топан е да сипе отрова на някой болен и докато той се бори за живота си, тя да споделя леглото му и да го тормози сексуално. Минути преди фаталния край на жертвата Веселата Джейн съживява пациента само и само за да може да го измъчва отново по същия начин през цялата нощ. Жестоката медицинска сестра започва със своите „експерименти“ още през 1885 г., но е арестувана години по-късно, когато се разбира, че общият брой на умъртвените от нея пациенти е 31, а на сексуално насилените – много повече. Джейн Топан е от много малкото жени серийни убийци, които попадат в графата убиващи, за да получат сексуално удовлетворение – територия, запазена за хора като Андрей Чикатило и Тед Бънди.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.