Задържаха двама души за боклука до Луковит

https://crimes.bg/index.php/kriminalno/zadarzhaha-dvama-dushi-za-bokluka-do-lukovit/34227 Crimes.bg
Задържаха двама души за боклука до Луковит

Поредният скандал със съхранението на отпадъци се превърна във водеща тема. В луковитското село Торос бяха открити и иззети осем тона опасни отпадъци, пише БЛИЦ, позовавайки се на Труд. бг.

 

Кметът на община Луковит - Иван Грънчаров заяви, че в момента те са складирани в депото в града и предстои тяхното унищожаване.

 

Той допълни, че отпадъците са били открити още на 10 януари в сграда в село Торос. С помощта на товарен автомобил те са били транспортирани там от фирма от Ботевград, чиято дейност е свързана с производство и генерация на такива отпадъци.

 

От полицията обявиха, че става въпрос за течност с неустановен произход и съдържание. По случая има задържани - двама мъже от Велико Търново.

 

Грънчаров заяви, че сигналът е подаден от кмета на село Торос. Веднага на мястото са се отзовали представители на РИОСВ, полицията и Община Луковит.

 

Вече са взети проби и предстои извършване на изследвания от фирмата, която ще обезвреди отпадъците. Това заяви кметът на Луковит. Разходите за обезвреждането на течността възлизат на над 10 000 лева и ще са за сметка на Общината, пише БЛИЦ.

 

От прокуратурата не разкриват повече подробности по случая. Работата на разследващите органи продължава. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.