Ясни са виновниците и присъдите им за трагедията с хотел "Вероника"

https://crimes.bg/index.php/kriminalno/yasni-sa-vinovnicite-i-prisadite-im-za-tragediyata-s-hotel-veronika/38281 Crimes.bg
Ясни са виновниците и присъдите им за трагедията с хотел "Вероника"

По казуса със срутилия се хотел "Вероника" в комплекс "Слънчев ден" вече има повече виновници, съобщават от съда. Припомняме, че при инцидента в курорта "Св. Св. Константин и Елена", намиращ се край Варна, загинаха четирима работници. След частичната промяна на издадената присъда от Окръжен съд Варна, общият брой на наказаните вече става шестима души.

 

Инстанцията издаде ефективни присъди на 3 години затвор за Георги Г., който е собственик на подизпълнителната фирма "Дигинг", наета специално за дейностите, свързани със събарянето на сградата.

 

С условна присъда от 3 години, но отложена с 5 години изпитателен срок се сдоби Пламен Н. По време на срутването на хотела той е бил технически ръководител и част от екипа на подизпълнителната фирма "Бултранспорт груп" ЕООД.

 

Частичното изменение претърпя и присъдата на строителния надзорник от фирма "Инекс консулт" Валентин П. Той също е с условна присъда.

 

Със същата мярка за условна присъда и 3 години изпитателен срок се сдоби и експертът Виолета Д. Инспекторът по здраве и безопасност в "Планекс" и координатор по здравословните и безопасни условия на труд Валентин Т. се сдоби със същата мярка.

 

Техническият ръководител на обекта Мехнур М. получи също условна присъда - 1,6 г. "лишаване от свобода". Но и нейното изпълнение се отлага с 3 години изпитателен срок.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.