Внимание: Нова схема за обир на домове

https://crimes.bg/index.php/kriminalno/vnimanie-nova-shema-za-obir-na-domove/39454 Crimes.bg
Внимание: Нова схема за обир на домове

Нова схема за обир на домовете

Крадците стават все по-изобретателни. В ход е нова схема за обири на домовете. За това алармират от сдружение на частни домоуправители във Велико Търново.

В криминална схема са замесени мними просяци, които обират домове.

БНР съобщи, че първата част от плана на криминалните групи се състои в повреждане на патроните на входните врати на блоковете. Те оставят в тях парчета от бъркалки за кафе или клечки.

От сдружението на частни домоуправители, което обслужва над 120 жилищни сгради във Велико Търново, предупреждава за наглата схема и за това, че засекли много входове с повредени по този начин входни врати.

Мними просяци, които участват в схемата, разнасят блистери от лекарства или рецепта. Други носят православни календари и свещи и проверяват от врата на врата в кои жилища има хора.

Нарочените за просяци след това дават информация на крадците, които влизат в набелязаните апартаменти. Кражбите се случват дори посред бял ден.

От сдружението на частните домоуправители във Велико Търново съобщават, че вече са разкрили две кражби, извършени по тази схема.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.