Внимание: Анкета за почивка източва банковата ни карта!

https://crimes.bg/index.php/kriminalno/vnimanie-anketa-za-pochivka-iztochva-bankovata-ni-karta/39271 Crimes.bg
Внимание: Анкета за почивка източва банковата ни карта!

Нагла измама с почивки източва банкови карти

Поредната хакерска измама плъзна във виртуалното пространство. С нова схема хакерите изпразват банкови карти. За целта те използват анкети за летни почивки.

Потребителите решават да ги попълнят заради обещания за големи печалби от 1295 евро. Измамниците ги уверяват, че е необходимо само да дадат отговор на 6 въпроса, които са свързани с личните им предпочитания за почивка. След това потребителите трябва да споделят и банкова информация с уверението, че тя е необходима, за заплащането на такса, която е в размер от 1% от печалбата.

Хакерите обясняват, че тази такса се събира с цел идентификация на участниците.

Един от потърпевшите потребители споделя,  че се е спасил от източване на картата си, благодарение на бързата реакция на банката му. Финансовата институция незабавно блокирала картата заради съмнения за сигурността на клиента си.

Експерти по киберсигурност коментират, че авторите на измамата са успели да се прикрият много успешно. Хакерският сайт препраща към други платформи, които очевидно нищо общо с него.

По официална информация, физическият потребител е в Русия. 

Преди няколко месеца потребители алармираха за друга измама за източване на банковите карти. Потенциалните жертви получават имейли с голям червен прозорец и призив и да го отворят, за да предотвратят блокиране на картата си заради подозрителна активност. 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.