Това са афганистанците, изнасили момиче в София

https://crimes.bg/index.php/kriminalno/tova-sa-afganistancite-iznasili-momiche-v-sofiya/38383 Crimes.bg
Това са афганистанците, изнасили момиче в София

Софийският градски взе решение за афганистанците, изнасилили 17-годишно момиче в София. Магистратите върнаха в ареста двете момчета от афганистански произход, обвинени в изнасилването на сирачето. Тъй като в хода на делото са били разкрити лични подробности, свързани с жертвата, днешното заседание се проведе при закрити врата, съобщава БЛИЦ.бг, позовавайки се на Нова телевизия.

 

Веднага след прочита на съдебното решение, двамата мигранти, които са на възраст съответно 16 и 17 години, са били задържани.

 

Мустафа Х. и Лахаб Ю. първоначално са нападнали 17-годишното момиче. Детето е сирак и живее в дом за деца без родителска грижа, намиращ се в района на общежитието във Военна рампа, където мигрантите са били настанени миналия вторник.

 

Арестуваните младежите са кандидати за получаване на бежански статут и убежище у нас. Те задърпали жертвата си и са я отвели в изоставена сграда, намираща се близо до кръстовището между улиците "Първа Българска армия" и ул."Шлосер", съобщава изданието.

 

Момичето е било заплашено с нож, преди извършването на акта. След това афганистанците са избягали. Арестът им се случи два дни по-късно. Веднага са им повдигнати обвинения. Софийският районен съд постанови мерки за неотклонение "Надзор от инспектор от Детска педагогическа стая". Прокуратурата обжалва това решение, настоявайки насилниците да останат в ареста, въпреки възрастта си. Насилниците от Афганистан твърдят, че са си платили и актът e бил доброволен, пише БЛИЦ. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.