Тъмни облаци надвиснаха над Веселин Денков

https://crimes.bg/index.php/kriminalno/tamni-oblaci-nadvisnaha-nad-veselin-denkov/39482 Crimes.bg
Тъмни облаци надвиснаха над Веселин Денков

Тъмни облаци надвиснаха над Веселин Денков

Обръчът около Веселин Денков се затяга все повече. Тази вечер се е провела мащабна акция в столичния ресторант "Воденицата"в кв. "Драгалевци", който е негова собственост, узна БЛИЦ.

Бизнесменът, който е известен с прякора Весо Брадата, бе арестуван на 1 септември на ГКПП "Калотина" заедно с приятелката си Ивайла Бакалова.

След това стана ясно, че ресторантьорът се срещал с ромски лидери в ресторант „Невада“ с цел осигуряване хора за протестите в София.

Свидетел, пожелал самоличността му да се запази в тайна, разкри че собственикът на финансова къща „Маршал груп“ Веселин Денков-Брадата активно се е включил във финансирането на протестите в София заедно с укриващия се в Дубай Васил Божков.

Управителят на ресторант "Воденицата" потвърди информацията за спецакцията.

В нея са участвали представители на общо шест институции - НАП, Икономическа полиция, Регионална здравна инспекция, Българска агенция по безопасност на храните, Пожарна безопасност и Инспекция по труда.

Управителя на ресторанта заяви, че не се притеснява от подобни проверки и ги подкрепя, но това, което го изумява е организацията за толкова кратко време.

Той добави, че проверяващите са се държали прилично и клиентите дори не са разбрали какво се случва.

Веселин Брадата е с повдигнато обвинение за участие в организирана престъпна група. Съдът постанови за него мярката задържане под стража и засега той остава в ареста.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.