Стана ясно колко е прибрал братът на ЛиЛана

https://crimes.bg/index.php/kriminalno/stana-yasno-kolko-e-pribral-bratat-na-lilana/38739 Crimes.bg
Стана ясно колко е прибрал братът на ЛиЛана

Изплуваха скандални разкрития за брата на арестуваната ЛиЛана. Стана ясно каква е сумата, която той е прибрал от еврофондове за създаването на платформа за обучение по бийтбокс. По европрограмата "Иновации и конкурентноспособност", братът на любимата на Васил Божков е прибрал 434 500 лева, пише БЛИЦ, позовавайки се на "Телеграф".

 

Бийтбокстърът Скилър е усвоил сумата, използвайки една от фирмите на сестра си.

 

На делото, на което бе взето решение ЛиЛана и съдружника й Мартин Димитров да останат в ареста, лъснаха подробности около Скилъра.

 

Както вече стана ясно, той излезе на свобода срещу гаранция от 100 000 лева. Въпреки участието му в схемата, той бе определен единствено като фигурант в него.

 

В предложението от фирмата на ЛиЛана е било заложено разработването на иновативен продукт "Платформа за бийтбокс обучение и музикална бийтбокс транскрипция - BTL". 

 

Разследващите подозират, че блондинката е въртяла част от парите на приятеля си Васил Божков. Този случай ще се разглежда с отделни документи. 

 

Обект на разследване са и редица фирми на ЛиЛана от технологичния сектор. Според доказателствата, тя е действала заедно с брат си и трима свои приближени.

 

Всички те са участвали в престъпна група, датираща от 2016 година. Известно е, че няколко кухи фирми, контролирани от ЛиЛана, са усвоявали средства по програмата. Дружествата са декларирали покупка на един и същ софтуер от юридическо лице, регистрирано в чужбина, за което е ясно, че не е осъществявало търговска дейност, пише БЛИЦ.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.