Стана ясна причината за смъртта на Данчо Графа

https://crimes.bg/index.php/kriminalno/stana-yasna-prichinata-za-smartta-na-dancho-grafa/38419 Crimes.bg
Стана ясна причината за смъртта на Данчо Графа

Стана ясна причина за смъртта на Данчо Графа от Сливен - страшилището в сливенския ъндърграунд. Масивен инфаркт е покосил Йордан Графов Божериков, научи БЛИЦ. Мафиотът е починал вчера. Той бе едно от знаковите лица от подземния свят в града. За него се заговори за пръв път през 2003 година. Тогава той финтира разследващите с бягството си от полицията. Графа успя да се измъкне, докато дознателят и адвокатът му разговаряли.

По това време той се занимаваше с набиране на момичета за платена любов и разпространение на забранени вещества. През април 2017 година той отново се замеси в скандал. Тогава Данчо Графа бе обявен за тартор на организирана престъпна група. Първоначално грипировката се занимавала с лихварство и рекет и функционирала на територията на Сливен. В нея са участвали още четирима души.

Около 30 души са потърпевши от дейността на групата. Графа и хората му предоставяли кредити срещу високи лихви. Предимно отпускали от 500 до 1000 лв. на лица с един имот в Сливен и региона. Но при забавяне на вноските кредитополучателите били подлагани на невероятен тормоз. Следвали заплахи и побоища. Често хората на Графа нахлували в домовете на длъжниците си и си тръгвали с вещи от дома им - телевизори, хладилници. След това ги продавали, за да си възстановят заедно с лихвите дадените пари. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.