Смразяващи разкрития за Тунджай, който уби 13-годишната Диана

https://crimes.bg/index.php/kriminalno/smrazyavashti-razkritiya-za-tundzhay-koyto-ubi-13-godishnata-diana/39802 Crimes.bg
Смразяващи разкрития за Тунджай, който уби 13-годишната Диана

Смразяващи разкрития за 14-годишния ученик, който уби Диана

Съдът в Стараз Загора постанови постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ на  14-годишният ученик от гимназията  по ресторантьорство и хотелиерство в Павел баня - Тунджай Идризов.

 

На 24 октомври ученикът уби с нож 13–годишната Диана Чонкина в родното си село Скобелево.

 

Малко след 19,00 часа в деня на престъплението той бе задържан. До ареста му се стигна след подаден сигнал на телефон 112 от пастрока на жертвата Райчо Захариев, пише БЛИЦ, позовавайки се на "Монитор".

 

След убийството момчето се скрило в храсталаци зад сградата на основно училище „Генерал Скобелов“. Малко преди това да се прибрало у дома, за да смени дрехите си. Тунджай предупредил майка си, че е направил „беля“.

 

На местопрестъплението е открит ножът, с  който е извършено престъплението. 

 

Тунджай нанесъл три удара в сърцето на Диана, като още първият се оказал фатален, защото бил в сърцето.

 

Отказ от страна на Диана да му даде запалка е причината за убийството.

 

Двете деца са се познавали добре. Къщите им се намират на около 50 метра разстояние една от друга по улицата в мюсюлманската махала на Скобелево.

 

Тунджай е с психични отклонения. Той е  обгрижван от ресурсни учители. Ученикът е с изключително нисък коефициент на интелигентност - едва 60 IQ. До момента на престъплението той никога не е проявявал агресия.

 

Според експертизата ученикът може да отговаря за извършеното от него престъпление. Той е с повдигнато обвинение за умишлено убийство на малолетно лице.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.