Скандални разкрития за удара на границата

https://crimes.bg/index.php/kriminalno/skandalni-razkritiya-za-udara-na-granicata/39455 Crimes.bg
Скандални разкрития за удара на границата

Скандални подробности за удара на  границата

След удара на ГКПП "Малко Търново" има задържани двама души - 51-годишен мъж и 40-годишна жена. Окръжна прокуратура Бургас ги остави за 72 часа в ареста. 

Задържаните са с обвинение за придобиване и съхранение на над 18 килограма (18 221 грама) високорисково наркотично вещество – кокаин и за опит за контрабанден износ през границата на страната същото наркотично вещество.

Митническите служители са извършили проверка на автомобила, с който задържаните са се придвижвали.

Административният ръководител на Окръжна прокуратура Бургас  - прокурор Георги Чинев съобщи, че задържаната дрога е над 5 милиона лева.

Прокурор Мануел Манев, който съобщи, че арестуваните са със обвинение за съучастие и са участвали в престъплението като съизвършители. Опитът за контрабанда на високорисково наркотични вещества е по-тежкото от двете обвинения.

В случая законът предвижда лишаване от свобода  от 15 до 20 години и парична глоба в размер от 200 000 лева до 300 000 лева.

По същото досъдебно производство са извършени и претърсвания в недвижими имоти. В резултат от това са иззети вещи, имащи отношение към предмета на разследване.

Сумите от 3000 швейцарски франка и около 10 000 евро също са иззети по време на спецакцията.

Прокурор Манев поясни, че все още се извършват и други действия по разследването. Той добави, че са назначени и редица експертизи.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.