Шокиращи разкрития за убийството на пловдивската милионерка Виолета Балабанова

https://crimes.bg/index.php/kriminalno/shokirashti-razkritiya-za-ubiystvoto-na-plovdivskata-milionerka-violeta-balabanova/39541 Crimes.bg
Шокиращи разкрития за убийството на пловдивската милионерка Виолета Балабанова

Шокиращи разкрития за убийството на пловдивската милионерка Виолета Балабанова

 

Полицаят Михаил Ангелов направи шокиращи разкрития днес в съда за убийството на милионерката от Пловдив Виолета Балабанов.

 

Той сподели, че я посетил в болницата. Тогава я попитал дали синът й има нещо общо с нападението над нея. Ангелов споделя, че тя замълчала и след това се разплакала.

 

"Разбрах, че тя го свързва с деянието и се усъмних в него. Няколко дни след това тя почина", разказва още Михаил Ангелов, който е дългогодишен семеен приятел на Балабанови.

 

Здравко Дечкин, който е обвиняем по случая, е обвинен в грабеж, завършил с убийството на Балабанова през 2009 година, пише БЛИЦ, позовавайки се на Plovdiv24.bg.

 

Десет години след престъплението Дечкин бе привлечен като обвиняем за това, че на 30 септември 2009 година в Пловдив е бил съучастник на Георги Балабанов /син на почината/ в извършеното от него престъпление.

 

Дечкин е откраднал дамската чанта на жертвата, съдържаща документи, портфейл, ключове и пари.

 

При обира на милионерката Виолета Балабанова той е употребил и сила, пробождайки с нож на жертвата. 

 

Показания даде и лекарят Първан Войнов.

 

"Получихме сигнал за намушкана жена, тогава работих в Спешна помощ. Когато пристигнахме, тя беше в кръв, а от нея се показваше чревна ципа, на една ръка имаше превръзка", споделя медикът.

 

По-късно жертвата споделила с него, че извършителят бил с шапка с козирка, грозен и дебел. Тя му казала, че преди също го е виждала около блока.

 

"Синът й се държеше агресивно и това ме накара да разбера, че е той", споделя още Първан Войнов.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.