Шокиращи разкрития за Емил Крумов, който се самоуби в ДАНС

https://crimes.bg/index.php/kriminalno/shokirashti-razkritiya-za-emil-krumov-koyto-se-samoubi-v-dans/34277 Crimes.bg
Шокиращи разкрития за Емил Крумов, който се самоуби в ДАНС

Емил Крумов е 55-годишният мъж, който вчера се застреля в сградата на Държавна агенция „Национална сигурност”. Оказа се, че той е човекът, който през 1981 година отвлече самолет ТУ -134 на БГА „Балкан”. Машината е изпълнявала редовен полет София-Варна, пише БЛИЦ, позовавайки се на "Труд".

Десет минути преди кацането на самолета Емил, който е бил облечен с немска униформа и отличителни белези на хитлерист, се е насочил с пистолет в ръка към кабината на пилотите. 

Още в салона той направил впечатление на пътуващ резервен екипаж. Емил е бил обезвреден в момента, в който пилотите са предавали на немски език искането му са отклоняване на маршрута на самолета към Мюнхен.

55-годишният Емил Крумов се самоуби самоделно оръжие. Той се гръмна в главата, преди да мине през скенерите. Пистолетът му е бил със заличени номера и два пълнителя. Проверява се и версията за опит за нападение над служители от ДАНС. Крумов е бил призован да се яви в ДАНС НА разпит във връзка с разпоредената от главния прокурор Иван Гешев проверка на Българския национален съюз (БНС) и на „Луковмарш”.

От години Емил Крумов е бил редови член на организацията, допълва изданието. 55-годишният мъж е от Перник. Той е живеел с възрастната си майка.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.