Шеф в СДВР направи извънредни разкрития за трагедията в Негован

https://crimes.bg/index.php/kriminalno/shef-v-sdvr-napravi-izvanredni-razkritiya-za-tragediyata-v-negovan/38196 Crimes.bg
Шеф в СДВР направи извънредни разкрития за трагедията в Негован

Извергите, отнели живота на Йордан Атанасов и съпругата му Мариана, са действали изключително хладнокръвно и брутално. Дори за криминалистите подобна жестокост е рядкост. Това заяви в студиото на Сутрешния блок на БНТ главен инспектор Николай Станчев, който е началник Сектор „Разследване на криминални престъпления“ в СДВР.

 

От думите му стана ясно, че ако убийците се възползват от възможността за съкратено съдебно следствие, тяхната присъда ще бъде 30 години затвор.

 

В  редки случаи криминалистите първо научават кои са извършителите на дадено криминално деяние, а едва след това установяват самоличността на жертвите.

 

В този случай първоначално не беше ясно кои са пострадалите, заяви гл. инсп. Станчев.

 

Той допълни, че на 17 август са открили трупни останки от разчленени трупове без абсолютно никакви лични документи и вещи, насочващи към самоличността на жертвите.

Разследващите са разпологали само с ключове като единствена улика.

"Колегите проведоха стотици оперативно издирвателни дейности с цел установяване на самоличността на жертвите. Благодарение на техните денонощни усилия, миналата седмица установихме самоличността на жертвите, с което се увеличи и  вероятността да достигнем и до извършителите", уточни за хода на разследването гл. инсп. Станчев.

 

Той допълни, че убийството е било извършено с изключителна жестокост, непозната дори на криминалистите. Убийците са извършили ремонт в дома на възрастните хора. В продължение на цяла година те планирали деянието си. Мотивите им са изцяло финансови. Извергите искали да вземат парите на пенсионери. 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.