Семейство пропищя след покупка на апартамент в Свети Влас

https://crimes.bg/index.php/kriminalno/semeystvo-propishtya-sled-pokupka-na-apartament-v-sveti-vlas/39276 Crimes.bg
Семейство пропищя след покупка на апартамент в Свети Влас

Възрастно семейство пропищя след покупката на апартамент в Свети Влас

Измамници от Свети Влас ужилиха възрастно семейство, което се е сдобило с апартамент в курорта.

Маргарита Хинова и нейният съпруг се сдобили с двустайно жилище в комплекс „Ялта”, пише БЛИЦ, позовавайки се на "Флагман".

Пред сделката съпрузите предплатили 1000 евро. След това те били брутално изгонени от апартамента.

Купувачите сключили предварителен договор с управителя на комплекса Иван Тодоров от Ямбол и с брокерката Наталия Горбанова.

До 30.07.2020 година е трябвало да бъде изповядана сделката. 

Проблемите започнали след като Иван поискал 270 евро такса поддръжка от купувачите и отказал да издаде документ за това.

"Каза, че документ не дава на никой, тук били неговите правила и който не ги спазва, си заминава. Естествено, ние реагирахме на тези суми и той изгони колата ни от паркинга на комплекса, тъй като бил негова собственост", споделят потърпевшите.

След това изключил електрозахранването в имота и заявил, че новите собственици трябва да си открият партиди.

"Парите, които му дадохме за такса поддръжка, ги върна като ги хвърли на земята, след като му казахме, че ние сме българи и няма да оставим нещата така. Ние сме пенсионери, съпругът ми е с две сърдечни операции и това ме накара още по-силно са се махнем, защото нямам сили да се боря с този човек", споделя Маргарита.

Тя подава сигнал и от името на руско семейство, което всяка година плаща по 660 евро за поддръжка.

Управителят заявил и пред тях, че той е собственик на земята и на паркинга и в почивните дни трябва да е свободен за негови приятели.

"Разбрахме също, че това му е дългогодишна практика – бил е управител в комплекс „Русалка” и там е постъпвал така с руските собственици на имоти", споделя още Маргарита.

Хинови вече са подали сигнал в полицията, в прокуратурата и Комисията за защита на потребителите и се надяват, че институциите ще реагират адекватно.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.