Съдът взе ново решение за Каплата

https://crimes.bg/index.php/kriminalno/sadat-vze-novo-reshenie-za-kaplata/39472 Crimes.bg
Съдът взе ново решение за Каплата

Ето какво се случва с Васил Капланов - Каплата

Васил Капланов, по-известен като Каплата, отново се размина леко. Бившият гард на братя Галеви получи по-лека мярка за неотклонение. Магистратите постановиха мярката "парична гаранция" за обвинението срещу него за незаконно притежание на боеприпаси.

Капланов има обвинение и за заплаха за убийство. Във връзка с него, той остава зад решетките.

Името на Каплата се свързва с изчезването на Янек Миланов. Бившият гард на дупнишките мафиоти е последният човек, с който е бил забелязан издирваният Миланов.

Адвокатът на Капланов - Ивайло Алексиев коментира решението на магистратите. Защитникът на Каплата е категоричен, че позицията на съда е абсолютно правилна. Той добави, че са били съобразени направените възражения и няма опасност от укриване, както и от извършване на друго престъпление.

В понеделник ще се гледа делото за закана за убийство.

"Не е извършено, то се вижда от приложеното извлечение от чатовете, разговорът е чут от достатъчен брой свидетели, които установяват, че не е имало закана", добави още адвокатът на Капланов, цитиран от БЛИЦ.

Янек Миланов е в неизвестност от края на месец юли. След като брат му Марио се срещна с главния прокурор, акцията по издирването му се осъществява под надзора на Иван Гешев. Но за съжаление все още няма резултат. 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.