Съдът реши съдбата на Маринела Арабаджиева

https://crimes.bg/index.php/kriminalno/sadat-reshi-sadbata-na-marinela-arabadzhieva/38255 Crimes.bg
Съдът реши съдбата на Маринела Арабаджиева

Днес специализираният наказателен съд разгледа казуса на Маринела Арабаджиева на закрити врата. Още в самото начало на заседанието адвокатът на Маринела – Ина Лулчева, поиска в залата да останат само нейни близки заради. Защитничката на Арабаджиева поясни, че мярката се налага заради разкриването по време на заседанието на подробности, свързани със здравословното състояние на клиентката й.

Съдът прие искането на Лулчва, предаде Нова телевизия. Актуално.ком, съобщава, позовавайки се на медията, че мярката на съпругата на Ветко Арабаджиев е била променена. Магистратите взеха решение да я пуснат под домашен арест. Причината за решението им е влошеното здравословно състояние на обвиняемата. 

Припомняме, че Маринела и Ветко Арабаджиеви се сдобиха с обвинения за участие в организирана престъпна група, чиято дейност е свързана с данъчни престъпления и пране на пари. В продължение на месеци властите ги издирваха, а през март тази година ги задържаха в имение в Испания.

Синът на милионерите също се озова зад решетките. Той остана в ареста близо седем месеца заради обвинение, че е държал в банковата си сметка 2,5 милиона евро, за които е знаел, че са придобити чрез данъчни престъпления. 

Милионерският наследник излезе на свобода. Той плати рекордна сума за гаранция. Магистратите го освободиха срещу половин милион лева.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.