Съдът реши съдбата на Елена Динева - жената на Васил Божков

https://crimes.bg/index.php/kriminalno/sadat-reshi-sadbata-na-elena-dineva-zhenata-na-vasil-bozhkov/38679 Crimes.bg
Съдът реши съдбата на Елена Динева - жената на Васил Божков

Преди минути магистратите от Апелативния съд в София взеха решение за Елена Динева. Вече е ясна съдбата на жената на хазартния бос Васил Божков. Решението на съда е тя да остане.

Наложеното от магистратите определение е окончателно и не подлежи на обжалване, предава Канал 3.

Елена Динева е обвинена за участие в престъпна група, която е ръководена от мъжа й Васил Божков. В момента той се намира в Обединените арабски емирства. Все още се чака екстрадирането му.

Само преди седмица решението на магистратите за Елена Динева бе коренно различно. Колегите им от предната инстанция - специализираният съд, бяха на мнение, че не съществува опасност Динева да се укрие, ако бъде пусната на свобода. Магистратите поясняват, че тогава все още не е била отпаднала опасността от извършване на престъпление, което би се отразило на хода на разследването, пише БЛИЦ.

След едно от съдебните заседания през февруари месец, прокурор Тихомир Стоев заяви, че жената на Васил Божков е изключително опасна, тъй като тя знае за всичките му престъпления и има необходимите доказателства за налагането на мярката "задържане под стража". 

Прокурор Стоев уточни, че разследването е започнало по повод подадения в прокуратурата сигнал от братята Цветомир и Боян Найденови и постоянно излизат нови факти, доказателства и обвиняеми по случая. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.