Съдът реши съдбата на Докера, който уби 32-годишната Мариана

https://crimes.bg/index.php/kriminalno/sadat-reshi-sadbata-na-dokera-koyto-ubi-32-godishnata-mariana/28649 Crimes.bg
Съдът реши съдбата на Докера, който уби 32-годишната Мариана

Съдът в Кюстендил се произнесе с присъдата на Докера

Окръжният съд в Кюстендил се произнесе по делото убийството на Мариана Димитрова. Животът на 32-годишната жена бе отнет по изключително жесток начин от Божидар Драганов-Докера, пише Блиц, позовавайки се на Струма.бг. Жената остави сираче на 11 години.

 

Кървавата драма се разигра преди две години. Тогава Докера посегна  на живота на Мариана в къщата си на ул. „Априлско въстание”. След това той се предаде в полицията.

 

Съдът постанови „лишаване от свобода“ за срок от 15 години при първоначален режим на изтърпяване „строг“ за подсъдимия. Решението бе взето от петчленен състав на Окръжен съд – Кюстендил под председателството на съдия Надя Георгиева.

 

Обвинение за умишлено убийство в условията на опасен рецидив бе отхвърлено в съда.

 

Както вече стана ясно, Докера е извършил престъплението под влиянието на солидно количество алкохол. По непотвърдена информация жертвата се е подвизавала като представителка на най-древната женска професия.

 

От присъда на Докера се приспадат вече изтърпените 1 година и 10 месеца „лишаване от свобода” до влизане на окончателната присъда в сила.

 

Прокурор Владимир Мицов изложи тезата, че убийството е извършено в условията на опасен рецидив. Той настоява за наказание 17 години „лишаване от свобода”.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.