Съдът реши съдбата на Цвета Таскова, която причини катастрофата с автобус на АМ "Тракия"

https://crimes.bg/index.php/kriminalno/sadat-reshi-sadbata-na-cveta-taskova-koyato-prichini-katastrofata-s-avtobus-na-am-trakiya/38422 Crimes.bg
Съдът реши съдбата на Цвета Таскова, която причини катастрофата с автобус на АМ "Тракия"

Съдът се произнесе по случая с катастрофата с автобус на АМ "Тракия", причинена от Цвета Таскова. Магистратите признаха за виновна Таскова за пътния инцидент преди година и половина. При произшествието загинаха шестима души, съобщава БЛИЦ.БГ, позовавайки се на БГНЕС. В резултат от сблъсъка имаше и десетки пострадали. 

 

От държавното обвинение настояват за условна присъда. Таскова се задължава да плати кръвнина за жертвите и пострадалите при фаталната катастрофа, предизвикана от нея. Разглеждането на процеса протече по съкратената съдебна процедура. Шофьорката е осъдена на 4 години лишаване от свобода.

 

Таскова причини катастрофа миналата пролет, при която загинаха шестима души, а десетки други бяха ранени.

 

 29-годишната Цвета Таскова изгубила контрол над управлението на автомобила си и се ударила в автобуса. Тя тръгнала първо наляво към мантинелата, но след това рязко завила надясно, за да избегне удара с мантинелата. Преди да се удари в автобуса, шофьорката още веднъж опитала да промени посоката. Но не успяла и ударила автобуса в предна лява гума.

 

В резултат от сблъсъка едната гума на колата на Цвета се заклещила в предния калник на автобуса. Това стана причината за неговото накланяне на една страна и последващото му обръщане. И в двете превозни средства не са открити технически неизправности. Тази трагедия отключи дебати относно необходимостта от задължително ползване на колани от пътниците в автобусите, пише БЛИЦ.БГ.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.