Разследващите търсят тайници в палата на Келеша

https://crimes.bg/index.php/kriminalno/razsledvashtite-tarsyat-taynici-v-palata-na-kelesha/38217 Crimes.bg
Разследващите търсят тайници в палата на Келеша

Повече от пет часа днес град Левски беше под полицейска блокада заради акцията срещу Келеша и водената от него престъпна група. 

В резултат от акцията са задържани общо 8 души, сред които е и един столичанин. В палата на лидера на групата разследващите се натъкнаха на голяма сума пари, пендари и злато. 

Извършват се обиски и в други къщи от ромския квартал, известен като квартала на богатите. По време на акцията е бил спрян тока в къщата на Келеша. Там е открит и цял паркинг с луксозни автомобили. Предстои описване на имуществото, което не е декларирано и ще бъде отнето. 

Разследващите търсят тайници в дома на тартора на групата. 

Преди три години Келеша беше задържан и осъден. Още тогава беше установено, че имуществото му е незаконно. Доказа се и участието му в общо 6 телефонни измами, пише ПИК. 

Иван Гешев днес заяви, че краят на аломафията наближава. Той заяви, че до края на годината или най-късно до следващото лято, престъпната мрежа в страната ни ще бъде разбита. Гешев допълни, че са обсъдени нови мерки с Бойко Борисов и те вече се прилагат. 

Зам.-главният прокурор каза още, че участниците в тези групи са хора с нисък социален статус, които обикновено нямат образование. Но въпреки това демонстрират висок стандарт на живот.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.