Разобличиха голяма измама на кметицата Иванчева

https://crimes.bg/index.php/kriminalno/razoblichiha-golyama-izmama-na-kmeticata-ivancheva/39361 Crimes.bg
Разобличиха голяма измама на кметицата Иванчева

Разобличиха кметицата Иванчева в голяма шашма

Бившата кметица на столичния район "Младост" Десислава Иванчева е уличена в голяма измама. Оказа се, че тя е назначила незаконно от ареста ПР-а си за временен кмет. Това става ясно от решение на Върховния административен съд.

 

Решението на Административен съд София – град по административно дело № 6204 от 2018 г., с което е отменено решението от 31 май 2018 година е отменено от ВАС.

 

Според магистратите, първинстанционният съд е постановил съдебно решение при неправилно приложение на материалния закон и следва то да бъде отменено.

 

В края на май 2018 г. Столичният общински съвет избира арх. Румен Русев за изпълняващ длъжността кмет на район "Младост" вместо Петър Кърджилов, когото Десислава Иванчева назначава от ареста.

 

Първо Иванчева уволнява арх. Румен Русев като заместник-кмет по строителството на район "Младост" с ред заповеди, а след това назначава Петър Кърджилов за временен кмет.

 

Магистратите са категорични, че Иванчева не е издала валидна заповед по чл.39, ал.2 ЗМСМА, определяща кой от двамата ще я замества.

 

Заповедта, издадена от нея на 14. 05. 2018 г. е недействителна, защото тя противоречи на решението от 26.04.2018г. на СОбС.

 

Липсват и данни Петър Кърджилов да е изпълнявал длъжността заместник кмет, тъй като не е наличен трудов договор, длъжностна характеристика и документ за встъпване в длъжност и други документи, пише БЛИЦ.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.