Прокуратурата отново погна Васил Божков

https://crimes.bg/index.php/kriminalno/prokuraturata-otnovo-pogna-vasil-bozhkov/28759 Crimes.bg
Прокуратурата отново погна Васил Божков

Очевидно тъмните облаци над Васил Божков няма скоро да се разсеят

Прокуратурата отново погна Васил Божков. Има вероятност хазартният бос да се прости и с резиденцията си в парк "Витоша" - вила "Аглика".

Имотът вече е обект на проверка. Проверява се дали са спазени всички нормативни изисквания спроед Закона за устройство на територията, както и свързаните с него подзаконови нормативни актове по териториалното устройство.

В хода на назначената проверка прокуратурата ще проследи спазването на законността чрез предприемане на действия за отмяна на незаконосъобразни актове.

След сигнал от Специализираната прокуратура е образувана преписка във ВАП, която е във връзка с извършването на ненужни преустройства в резиденцията на Васил Божков.

Предстои проверка на строителния процес от ДНСК, която включва провеждането на огледи във вилата. Под внимание ще бъдат взети и всички данни - статут на терена, право на собственост или на строеж, както и влезлите в сила кадастрални, общи и подробни устройствени планове.

Предстои проверка на целия инвестиционен процес. Ако бъдат констатирани нарушения и данни за престъпления от общ характер, следва предприемане на предприемат действия по реда на НПК.

ВАП ще разгледа всяко едно от тези нарушения като отделен случай.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.