Прокуратурата иска постоянен арест за задържаните от нелегалната фабрика за цигари

https://crimes.bg/index.php/kriminalno/prokuraturata-iska-postoyanen-arest-za-zadarzhanite-ot-nelegalnata-fabrika-za-cigari/37997 Crimes.bg
Прокуратурата иска постоянен арест за задържаните от нелегалната фабрика за цигари

Прокуратурата ще поиска постоянен арест за задържаните в спецакцията за разбиване на нелегалната фабрика за цигари край пловдивското село Труд. При акцията бяха задържани 12 души. Властите издирват още 4 души, които също са част от организираната престъпна група. 

Все още е неясно кой е собственикът на фабриката. Тя функционира от началото на годината. От няколко месеца разследващите са по следите на групата. 

Фабриката за нелегални цигари е била с голям производствен потенциал - по 2000 цигари в минута. Дневно там са се произвеждали около 180-200 бокса. Иззетата продукция е на стойност 6 милиона лв. 

Служителите в нелегалния цех не са имали контакти с външния свят. Те са разполагали с всичко необходимо за нормален живот и рядко са излизали от фабриката, за да не будят подозрения. Ежедневно получавали провизии от роднина на един от служителите. 

Фабриката разполага с няколко спални и собствен фитнес център. Разследващите откриха и таен подземен тунел. Достъпът до него е чрез врата в банята. Тунелът е бил предназначен за бягство на служителите в случай на полицейска акция. 

Електрозахранването в нелегалния цех се е осъществявало чрез генератор. 

От прокуратурата обявиха, че нелегалната стока е била в кашони с надписи на гръцки език. В процес на изясняване е дали незаконните цигари са били предназначени за българския или за гръцкия пазар. 

Източник: https://blitz.bg

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.