Проговориха съседите на убитите баща и син от Пловдив

https://crimes.bg/index.php/kriminalno/progovoriha-sasedite-na-ubitite-bashta-i-sin-ot-plovdiv/34039 Crimes.bg
Проговориха съседите на убитите баща и син от Пловдив

Проговориха съседите на убитите Ботеви - жертвите от двойното убийство в Пловдив. Хората от блока ги описват като невероятно семейство.

 

"Христо израсна пред очите ми", споделя пред TrafficNews.bg съседка на убитите баща и син Ботеви. Съседите им споделят, че те са били кротки и спокойни хора, разбирали се с останалите в блока. В семейството никога не е имало конфликти.  Христо и Васил не са притежавали оръжие и не са били агресивни личности. Всички са потресени от вестта за убийството им.

 

Вчера Христо и Васил Ботеви бяха застреляни от свой роднина след скандал между тях. Драмата се разигра в склад на улица "Борба". 45-годишният Йордан Таков е извършителят на престъплението.

 

Васил и Йордан са първи братовчеди. Преди 5 години Христо Ботев, Йордан Таков и Иван Нейчев основават фирма "Сити Груп 1". Предмет на нейната дейност е търговия с различни стоки. Тримата мъже наели склад на ул. "Борба" 18. Те са занимавали с рециклиране и отдаване под наем на вендинг автомати.

 

Йордан Таков е признал за престъплението, но твърди, че то е извършено в условията на самоотбрана. Той споделя, че до фаталната развръзка се е стигнало след спор между него и сина на братовчед му. Обвиняемият е използвал законно притежавания си пистолет и с него е извършил престъплението. От прокуратурата съобщават, че направените от него самопризнанията се разминават със събраните доказателства, пише БЛИЦ.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.