Последни новини за избягалите затворници

https://crimes.bg/index.php/kriminalno/posledni-novini-za-izbyagalite-zatvornici/38167 Crimes.bg
Последни новини за избягалите затворници

Последни новини около случая с издирваните затворници

 

Продължава издирването на избягалите арестанти от затворническото общежитие от отворен тип в Стара Загора. Двамата престъпници, обвинени за грабеж от банкомат, изчезнаха в събота.

 

Ден по-късно стана ясно, че те са молдовски граждани. Единият молдовец Александър Хаджи е на 24 години. Другият се казва Василе Мораро и е на 30 години. И двамата са обявени за общонационално издирване.

 

В общежитието от открит тип те са били настанени преди седмица. Преди това са били 1 година в ареста. Предстояло е преместването им в затвора в София, където е трябвало да изтърпят присъдата за лишаване от свобода от 4 години и 8 месеца.

 

Правосъдният министър Данаил Кирилов е разпоредил спешна проверка, чиято цел е изясняване на обстоятелствата около случая. Очаква се резултатите от нея да излязат тази седмица, пише БЛИЦ.

 

Експерти са категорични, че молдовците ще бъдат заловени, тъй като не имат действащи присъди не само у нас, но и в други страни. Те са планирали бягството си и са поддържали връзка със свои роднини. Двамата са разполагали с мобилни телефони в общежитието. 

 

Според една от версиите, затворниците са разчитали на помощта на служители в общежитието. Директорът на обекта е категоричен, че надзирателите не са били наясно с плановете на престъпниците, тъй като не са разбирали какво си говорят те, пише БЛИЦ.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.