Пламен Бобоков плаши от ареста

https://crimes.bg/index.php/kriminalno/plamen-bobokov-plashi-ot-aresta/28730 Crimes.bg
Пламен Бобоков плаши от ареста

Бизнесменът Пламен Бобоков отново се оказа зад решетките

Разпореждане на наблюдаващия прокурор по делото за вноса на боклук в България, отново прати Пламен Бобоков зад решетките. Бизнесменът бе арестуван тази сутрин в Русе. Прокуратурата твърди, че причината за ареста му е, че той не е внесъл в срок определената му гаранция, която е в размер на 1 милион лева.

 

Адвокатът на бизнесмена твърди обратното. Мярката на Пламен Бобоков е била наложена на 31 май, а срокът за внасянето на сумата формално е бил до 15 юни.

 

Преди два дни съдът оставя без разглеждане обжалваната мярка и адвокатът на Бобоков не е бил уведомен.

 

Бизнесменът внася гаранцията в сряда (17 юни), едва след като адвокатите му разбират, че обжалването не е разгледано. Платежно нареждане е представено на прокуратурата в рамките на вчерашния работен ден.

 

Пламен Бобоков твърди, че повторният арест е грубо погазване на неговите човешки права. Той е категоричен, ще се обърне към европейски и световни правозащитни институции.

 

Още на 3 юни брат му Атанас Бобоков се оттегли от поста си изпълнителен директор на "Монбат" АД. Тогава той заяви, че се оттегля от позицията "с оглед запазване на стабилността на компанията и граденото с години доверие на инвеститорите".

 

В аферата се оказа замесен и бившият заместник-министър на околната среда и водите Красимир Живков. Той и Атанас Бобоков остават зад решетките.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.