Отново надвиснаха тъмни облаци над Маринела Арабаджиева

https://crimes.bg/index.php/kriminalno/otnovo-nadvisnaha-tamni-oblaci-nad-marinela-arabadzhieva/39098 Crimes.bg
Отново надвиснаха тъмни облаци над Маринела Арабаджиева

Маринела Арабаджиева закъса

Маринела Арабаджиева отново загази здраво. Вчера специализираният съд е взел решение за повторен арест за съпругата на Ветко Арабаджиев.

Тя отново се връща зад решетките, след като в края на май месец съдът се произнесе с решение за незабавното й освобождаване от ареста.

Месец и половина подсъдимата Маринела Арабаджиев бе под домашен арест в жилището си. През този период тя не е нарушила по никакъв начин наложената мярка. Но въпреки това, прокуратурата се съмнява, че Арабаджиева може да се укрие или извърши престъпление.

Адвокатите й определят мотива за нейното повторно задържане като неоснователен. Защитниците на бизнес дамата са категорични, че действията срещу нея са репресия и нарушаване на човешките права.

Ина Лулчева, която е адвокат на Арабаджиева заяви, че това решение е в противоречие със закона и Конституцията. Тя добави, че мярката за неотклонение е само в случай на опасност лицето да се укрие или да извърши престъпление.

"В противоречие и с всички принципи. Не обслужва процеса. Очевидно обслужва друга цел", заяви Ина Лулчева, цитирана от БЛИЦ.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.