Отнемат имущество на Баневи за 140,5 милиона лева

https://crimes.bg/index.php/kriminalno/otnemat-imushtestvo-na-banevi-za-1405-miliona-leva/34302 Crimes.bg
Отнемат имущество на Баневи за 140,5 милиона лева

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) взе решение, засягащо скандалните Евгения и Николай Баневи. Предстои неговото внасяне в Бургаския окръжен съд с иск за отнемане на имущество, собственост на Баневи и свързани с тях юридически лица. Искът е на обща стойност от 140 523 982.29 лв.

От КПКОНПИ припомнят, че двамата съпрузи са обвинени от Прокуратурата за участие в организирана престъпна група, извършваща финансови престъпления.

Комисията настоява да бъдат отнети имотите на Баневи по цялото Черноморие, както и собствеността им върху 6 търговски дружества на обща стойност от 99 382 686.90 лв. Комисията слага ръка и на моторна яхта  “Four Winns – Vista 258 V-D06“ с дължина почти 8 метра и стойност 97 500 лева, както и на налични движими вещи, акции, дялове и суми от продажба на имущество. 

Сред тези вещи попадат множество златни накити със скъпоценни камъни, монети и диаманти.

Имотите на Баневи по морето включват няколко помпени станции, къмпинг „Черноморец“, къмпинг „Каваците“, къмпинг „Златната рибка“.

КПКОНПИ ще внесе в Софийския градски друго решение от днес, което представлява иск за отнемане на имущество на обща стойност 699 767.88 лв. Искът е срещу бившия заместник-министър на здравеопазването Михаил Зортев. Обвиненията към него са за нарушаване на служебните задължения и издаване на разрешение за извършване на идентични медицински дейности, чиято цел е била финансова облага и работа по схемата „болница в болницата“. Схемата е била прилагана в МБАЛ „Христо Ботев“ АД - Враца, пише БЛИЦ.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.