Отложиха делото за катастрофата в "Бояна" заради адвоката на Йоско

https://crimes.bg/index.php/kriminalno/otlozhiha-deloto-za-katastrofata-v-boyana-zaradi-advokata-na-yosko/35089 Crimes.bg
Отложиха делото за катастрофата в "Бояна" заради адвоката на Йоско

Делото за смъртоносната катастрофа в кв. "Бояна", гледано от ВКС,  е отложено. Причината за отлагането е отсъствието на Христо Христов - адвокатът на Йосиф Йосифов - Йоско.Йоско бе обвинен, че на 2 март 2011 г. пиян се вряза с бронирания си джип "Мерцедес" в друга кола и на място уби 31-годишния Станислав Михайлов и Димитър Герчев (53 г.) При катастрофата са пострадали тежко други двама души. Присъдата от предходната инстанция 6 години затвор е обжалвана пред  Върховния касационен съд.Адвокатът по делото Христо Христов не се яви във ВКС. На 9 май той е депозирал в съда молба, че е възпрепятстван да присъства на заседанието, заради "отдавна плануван ангажимент" в чужбина. Към молбата си Христов е приложил и копие от самолетен билет.Съдиите от ВКС обаче го глобиха с 500 лв., като отбелязаха, че адвокатът твърде късно ги уведомил.Адвокат Христов e причина за отлагане и на делото срещу Георги Харизанов - бивш шеф на "Напоителни системи". Харизанов е обвинен за кражба на 54 000 лв. Съдиите от Софийския апелативен съд обаче не глобиха защитника за отсъствието му. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.