Оневиниха обвиняемите за побоя над охранител от бургаска дискотека

https://crimes.bg/index.php/kriminalno/oneviniha-obvinyaemite-za-poboya-nad-ohranitel-ot-burgaska-diskoteka/29076 Crimes.bg
Оневиниха обвиняемите за побоя над охранител от бургаска дискотека

Петър Низамов - Перата, Атанас Рачев - Мъфито и Мартин Кавалджиев днес бяха оправдани по делото за побой над охранителя от дискотека "Jukebox" в Бургас.Тримата лежаха в затвора повече от 8 месеца, докато се водеше разследването за побоя. Днес те бяха освободени от съдия Георги Грънчев, тъй като не са били разпознати от нито един свидетел.По делото бяха разпитани няколко свидетели, сред които самият охранител Запрян Стефанов, криминалистът Атанас Караиванов и Николай Мечков.Пред съда, Запрян Стефанов заяви, че не е бил ударен от Петър Низамов или Атанас Рачев, както се вижда на записа от видеокамерите. Криминалиста Атанас Караиванов, който пръв разпозна тримата ударили охранителя на записите, по-късно се отрече от показанията си и не успя да си спомни кои са били те.Като свидетел бе привикан и Николай Мечков, като охранител на заведението. Той също заяви, че не успява да разпознае никого и не познава Петър Низамов, Атанас Рачев или Мартин Кавалджиев.Според столични полицаи обаче, Николай Мечков е неофициален шеф на фирма VTA в Бургас. В нощта на побоя, той е посетил заведението като клиент в компанията на няколко свои бодигардове и приятели. Кадри от други охранителни камери на заведението са заснели Николай Мечков да пристига и да си тръгва с четирима свои охранители и брониран автомобил "Audi A8".Освободените Петър Низамов - Перата и Атанас Рачев - Мъфито са с над 20 криминални прояви за кражби, нанасяне на телесни повреди и разпространение на наркотици.Припомняме, че дни след побоя в "Jukebox", автомобилите на охранителя Запрян Стефанов и съпругата му, марка "Mercedes" бяха запалени пред домът им в Поморие.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.