Общо 18 години затвор за ученик и студент, убили приятел с чук

https://crimes.bg/index.php/kriminalno/obshto-18-godini-zatvor-za-uchenik-i-student-ubili-priyatel-s-chuk/35260 Crimes.bg
Общо 18 години затвор за ученик и студент, убили приятел с чук

21-годишният Ник Георгиев, обвиняем по дело за убийството на 22-годишния Павел Христов от Севлиево, извършено през 2011 година, когато Георгиев бил едва на 17, получи 6 години лишаване от свобода. Другият обвиняем - Петър Петров, който бил на 20 години в деня на убийството, получи присъда от 12 години затвор.Делото се гледа от Габровския окръжен съд по съкратената процедура, тъй като двамата са направили пълни самопризнания. На 29 септември 2011 година Павел Христов, на 22 години, губи живота си по особено мъчителен начин в землището на село Боаза край Севлиево. Георгиев и Христов го убиват с чук след купон в дома на жертвата предишния ден.Павел бил повикан от двамата си приятели, за да търсят заровено имане и убит, според показанията на двамата, заради арогантното си поведение, след употреба на алкохол. Момчетата се наговорили предварително да убият Павел. Те спрели автомобила в близост до село Боаза, пребили го до смърт и опитали да запалят тялото му. След това се прибрали и 20-годишният Петър признал на баща си за случилото се. Мъжът опитал да прикрие сина си като заровил тялото в дере няколко дни след жестокото убийство, но две седмици по-късно полицаите открили човешките останки и оръжието на убийството.И двамата младежи не са криминално проявени. Единият е непълнолетен по време на престъплението, а другият – студент по психология във Великотърновския университет.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.