Обрат по случая с убийството на Георги Игнатов

https://crimes.bg/index.php/kriminalno/obrat-po-sluchaya-s-ubiystvoto-na-georgi-ignatov/38420 Crimes.bg
Обрат по случая с убийството на Георги Игнатов

Разпитите на свидетели по делото срещу Йоан Матев, който е главен обвиняем за убийството на 16-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина на 2.06.2015 година, продължават.

 

В съдебната зала се явиха още петима свидетели. Сред тях са Ерик Стоянов и Аюджеб Дома, които бяха доведени принудително от съдебната охрана. При предните заседания младежите не са се явили.   

 

Воденето на заседанието е поверено на петчленен състав. Ерик Стоянов, който е един от свидетелите, разкри, че в килията му е бил Патрик Първев. Вторият младеж е направил самопризнания за деянието в Борисовата градина.

 

По онова време Първев е излежавал 6-годишна присъда за заради жесток побой, нанесен на 3-годишния Еци.  

 

"С Първев, ние станахме четирима в килията. Аз, Радослав, Калин Евтимов и Патрик. Заради побоя над тригодишното момче, Калин тормозел психически Патрик. Той написа самопризнания пред мен и Калин, които обаче не подписа. Един от съкилийниците извика надзирателя и предаде показанията му", сподели Стоянов.

 

Той описва Патрик като слаб и изключително кротък. Съдът прочете показанията, които той е дал на 8 август 2015 г, тъй като той често заявява, че забравя.

 

От показанията става ясно, че на 7 август Патрик е направил самопризнания пред Калин, че именно той отнел живота на Георги в Борисовата градина, пише БЛИЦ.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.